Психично здраве и Възпалителен артрит

Бързи съвети за подобряване на настроението


1. Движете се!

Мисълта за упражнения може да не е привлекателна сега, а и може би се притеснявате, че упражненията могат да влошат симптомите Ви. Въпреки това, упражненията са едно от най-добрите неща, които може да правите за подобряване на симптомите, както и за подобряване на Вашето психично здраве. Ако имате възможност, защо да не се опитате да включите малко повече движение във Вашия ден? Опитайте да извършвате физическа дейност ежедневно, без значение дали е кратка разходка или урок по йога - всяка малка стъпка помага.

2. Достатъчно сън

Може да е трудно да се спи с възпалителен артрит. Това може да се дължи на болка или притеснение за Вашето състояние. Липсата на сън реално може да влоши болките и така да се чувствате още по-зле. Опитайте се да спазвате режим на спокойствие и редовен сън. Изключете мобилния си телефон, компютър и телевизор. Подходяща температура ще Ви помогне да се унесете бързо. Ако това не помага, поискайте съвет от личния си лекар.

3. Излизайте навън

Кратката разходка и откъсването от ежедневието може да Ви помогнат да изчистите мислите си от тревогите, а това ще стори чудеса за Вашето настроение.

MeditiationMeditiation

4. Осъзнатост и положително мислене

Дайте им шанс, за да намалите стреса и осигурите спокойствието, което ще Ви помогне да контролирате болката! За доста хора медитацията и повтарянето на позитивни утвърждения всеки ден са от полза. Може да намерите много помощ и информация онлайн или попитайте Вашия личен лекар за идеи и съвети.

5. Общувайте

Важно е да поддържате връзка с Вашите приятели, семейство и общност. В някои дни може това да Ви се стори трудно, особено когато изпитвате болка и може би не Ви е до разговори. Но поддържането на контакт с други хора може само да подобри Вашето емоционално здраве и благосъстояние.

6. Не на последно място, говорете за проблемите

Едно от най-трудните неща е да помолите за помощ. Но ако имате повече лоши дни, отколкото добри, наистина е важно да поговорите с някого. Има много достъпна помощ, така че, моля Ви, говорете с Вашия личен лекар или медицинска сестра.

Може да получите повече информация и подкрепа от специализираните пациентски организации. Може да намерите данни за контакт с тях на страницата на Пациентски организации за възпалителен артрит.